İnsülin direncini tanımlamadan önce insülinden bahsedelim. Pankreastan salgılanan şeker metabolizmasını düzenleyen bir hormondur. İnsülin bu düzenlemeyi yaparken “insülin reseptörü” adı verilen bir yapıya bağlanır ve aktive olur. Bu reseptör, çeşitli nedenlerle insülinin bağlanmasına izin vermez ise; insülin kanda yeterli miktarda olduğu halde görev yapmıyormuş izlenimi verir.
İnsülin direnci, vücuttaki şekeri kontrol etmek için salgılanan insülinin etkisini göstermesindeki zorluk olarak tanımlanabilir. Normal şartlarda vücut şekeri 1 ünite insülin ile kontrol altına alabiliyorken insülin direnci olan hastalarda vücut 2-3 ünite insülin salgılamak durumunda kalır. İnsülin direnci arttıkça, şeker kontrolünü sağlamak için insülin de artmış olur. Bu da vücutta gereğinden fazla insülin salgılanması anlamına gelir.
Biorezonans terapilerinin amacı gıdalara karşı olabilen bağımlılıklara yönelik iştah kesme yöntemidir. Bu işlem kişide bağımlılık ve benzeri bir durum yaratan maddelere karşı uygulanan ve o maddeye özgü elektromanyetik frekansların vücuttan "uzaklaştırılması" olarak anlatılabilecek bir işlemdir. Yapılan işlem kısaca gıdalar üzerinden uygulanan bir uzaklaştırma terapisidir. Bu terapi ŞEKER grubu gıdalar üzerinden yapıldığında iştahı azaltır.
Kişinin şeker ve şekerli gıdalara karşı bir bağımlılığı varsa ŞEKER grubunun elektromanyetik frekansının vücuttan uzaklaştırılma işlemi yapılabilir. Bu terapi ile kişi bağımlı olduğu vücudundaki o yiyecek grubunun karşılığındaki frekans seviyesi silindiği yani uzaklaştırıldığı için iştahı azalır. O yiyecek grubuna karşı bağımlılığını ve ilgisini kaybeder. Aynı zamanda kilo vermesi kolaylaşır.
Kimlere uygulanabilir:
Şeker ve Karbonhidrat grubu yiyeceklere aşırı düşkünlüğü olanlar
Çikolata/Şeker/Tatlı krizi yaşayanlar
İnsülin direnci olanlar
Birçok yöntemi uygulayıp bir türlü kilo veremeyenler
Özellikle 100 kilonun üzerinde ya da vermesi gereken kilo 15-20 kilodan fazla olanlar
Metabolizma hızı düşük olanlar (Hipotiroidi, Kabızlık vb. şikayetleri olanlar) için güvenle kullanılabilir.
Sonuç
Şeker, vücut için gerekli enerji için kullanılırken ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Çalışmalar aşırı şeker alımının kanser hastalarında yaşam oranını azalttığı gibi belirli kanserlerin oluşumunu ve gelişimini de tetiklediğini ortaya koydu. Şekerin bu olumsuz etkileriyle mücadele etmek için, sağlıklı bir diyetle birlikte biorezonans terapisi gibi güvenli ve etkili bir seçeneği de tercih edilebilir. Bu terapi, sistemin temizlenmesine, müthiş bir detoksun gerçekleşmesine ve gıda intoleranslarının hafifletilmesine böylece nihayetinde adayın sağlıklı bir duruma getirilmesine yardımcı olacaktır.